نوع پوشش ميتواند تأثير بسزايي در ايجاد بستر براي بيماريهاي قارچي در بدن داشته باشد و البسه و شلوارهاي تنگ و کفشهاي نامناسب که مانع تعريق طبيعي بدن ميشوند، ميتواند در ايجاد برخي بيماريهاي قارچي نقش داشته باشند.
به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکتر عبدالمجيد فتي، استاد و مديرگروه انگلشناسي و قارچشناسي دانشگاه علومپزشکي مشهد با اشاره به ويژگي کفش مناسب، اظهار کرد: در کفشهاي تابستاني بدليل منافذي که دارند، تهويه هوا بخوبي صورت ميگيرد و نيز کفشهاي چرم طبيعي ميتوانند به عنوان کفش مناسب استفاده شوند، اما کفشهايي که با مواد پلاستيکي و يا چرم مصنوعي تهيه ميشوند، نه تنها مانع تبخير طبيعي عرق پا ميشوند بلکه محيط مناسبي را براي رشد قارچ و باکتريها فراهم ميکنند.
دکتر عبدالمجيد فتي با بيان اين که «افرادي که پاها يا جورابهايشان بوي بد ميگيرد، بيشتر از کفشهاي نامناسب استفاده ميکنند»، عنوان کرد: عفونتهاي قارچي حتي ميتوانند از طريق دمپاييهاي رطوبت گير پس از استحمام نيز منتقل شوند؛ بويژه اگر دمپايي جلو بسته باشد و در آفتاب و يا جاي مناسب خشک نشده و تا استفاده بعدي مرطوب بمانند؛ در چنين فضايي، قارچها ميتوانند رشد کنند و موجب بروز بيماري شوند.
کفشهاي چيني اغلب بوي بد پاها و ابتلا به عفونت قارچي را به همراه دارند
رييس بخش انگلشناسي و قارچشناسي بيمارستان امامرضا(ع) مشهد اعلام کرد: اکثر قريب به اتفاق کفشهاي چيني عرضه شده در کشور از چرم مصنوعي و مواد پلاستيکي تهيه شدهاند که تبخير طبيعي پا را مختل ميکنند و افرادي که از اين کفشها استفاده ميکنند، اغلب از دو مسأله بوي بد پاها و ابتلا به قارچهاي لاي انگشتان و يا کف پا شکايت دارند؛ عفونتهايي که بيشتر در بزرگسالان رخ ميدهد.
دکتر فتي درباره انواع عوامل عفونت قارچي پا، خاطرنشان کرد: "درماتوفيتها" بيشتر لاي انگشتان و کف پا را بدليل استفاده از کفش نامناسب درگير ميکند. عامل قارچي ديگر به نام "کانديدا"ست که بيشتر در لاي انگشتان ايجاد ضايعات قارچي ميکند و عامل نوع سوم اين عفونتها، باکتري شبه قارچ يا کورینه باکتریوم است .
طول درمان تا دو هفته کاهش يافته است
وي با اشاره به اين که «تشخيص قطعي عفونتهاي قارچي در آزمايشگاهها صورت ميگيرد و براي تشخيص نوع قارچ بطور حتم بايد آزمايش در آزمايشگاههاي تخصصي انجام شود»، تصريح کرد: با داروهاي جديد، طول درمان اين بيماران تا دو هفته کاهش يافته است اما بايد با مراجعه بموقع به پزشک از پيشرفت عفونت جلوگيري شود.
از سنگ پاهاي فلزي يا پلاستيکي استفاده کنيد
مديرگروه انگلشناسي وقارچشناسي دانشگاه علومپزشکي مشهد به استفاده از سنگ پاهاي فلزي يا پلاستيکي توصيه کرد و گفت: سنگپا بايد قابل شستوشو باشد و به جاي خلل و فرج، برجستگي داشته باشد و بهتر است استفاده ازسنگپاهاي سنتي کنار گذاشته شود.
وي همچنين خطاب به دانشجويان خوابگاهي و سربازاني که در پادگانها زندگي ميکنند، توصيه کرد که با پاي برهنه روي موکتهاي خوابگاهها راه نروند و در حد امکان از جوراب و يا دمپايي رو فرشي استفاده کنند. همچنين در حمامهاي عمومي و اماکن استخرها هم از دمپايي استفاده کنند.
جنس جورابها از مواد نخي انتخاب شود
دکتر فتي با بيان اين که «بهتر است کفشهاي تابستاني با جوراب استفاده کرد»، گفت: بطورکلي و در هر حالتي بايد پاها خشک باشند و عرق آن را گرفت و به همين دليل توصيه ميشود جنس جورابها نيز از مواد نخي باشد نه پلاستيکي.